You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επιμένει στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας η ΠΝΟ – Ο ΣΕΕΝ την καλεί να την ακυρώσει

Επιμένει στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας η ΠΝΟ – Ο ΣΕΕΝ την καλεί να την ακυρώσει

Επιμένει στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας η ΠΝΟ – Ο ΣΕΕΝ την καλεί να την ακυρώσει

Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ όσον αφορά την απόφασή της να δέσει τα καράβια την προσεχή Δευτέρα με προοπτική κλιμάκωσης. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση με κύριο θέμα την πληρέστερη οργάνωση της απεργιακής  κινητοποίησης επεσήμανε ότι “η αρνητική, μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών»  για τη δημιουργία  καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας,  προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών. Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης,  όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέληση μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης”.

Προειδοποιεί την πλευρά τόσο των εφοπλιστικών  εταιρειών όσο και την πλευρά του Υπουργείου και των Λιμενικών Οργάνων να μην τολμήσουν να  πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη,  ο  οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και  των επί μέρους   Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων  του,  γιατί   σε  διαφορετική  περίπτωση  θα  βρεθούν αντιμέτωποι  με  όλο  τον  ναυτεργατικό κόσμο με  ανεξέλεγκτες συνέπειες. “Οι  όποιες  απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν  όχι μόνο θα πέσουν  στο  κενό  αλλά  και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα” τονίζει.

Ο ΣΕΕΝ

Την ίδια ώρα ο ΣΕΕΝ εκφράζει την έκπληξή του για τη σημερινή απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση απεργίας την 3η Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζοντάς την αδικαιολογόητη.

Ειδικότερα, υποστηρίζει τα εξής:

“Την 28/8 στο Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου μας με εκπροσώπους της ΠΝΟ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου και συγκεκριμένα του τ. Υπουργού κ. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού, των Γενικών Γραμματέων, καθώς και ανωτέρων αξιωματικών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για την υπογραφή των ΣΣΕ, με σκοπό τη ματαίωση της εξαγγελθείσας απεργίας την 3/9 προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου μας επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Μιχάλης Σακέλλης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΝΟ σε συμφωνημένη ώρα, με σκοπό να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τις νέες προτάσεις του ΣΕΕΝ.

Δυστυχώς και περιέργως δεν επετράπη στον πρόεδρο του ΣΕΕΝ να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων για τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου και συγκεκριμένα για πρόταση υπογραφής ΣΣΕ για τα έτη 2018 και 2019 με αύξηση των μισθών των ναυτικών.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω εκφράζουμε την απορία μας για την ως άνω στάση της ΠΝΟ και για την απόφαση πραγματοποίησης της απεργίας, παρά τα προβλήματα που αυτή θα δημιουργήσει στο ταξιδιωτικό κοινό και παρά τις προσπάθειες του Συνδέσμου μας για την εξεύρεση κοινού τόπου με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι αρνήθηκαν μάλιστα έστω και να ακούσουν  τις προτάσεις μας.

Σημειώνουμε δε, ότι οι ως άνω προτάσεις περί μισθολογικών αυξήσεων, αποτελούσαν μοναδική ίσως εξαίρεση στο σύνολο των ΣΣΕ στη χώρα μας, λαμβανομένου υπόψη ότι οι ΣΣΕ των λοιπών κλάδων προβλέπουν στην καλύτερη περίπτωση μηδενικές αυξήσεις.

Επίσης τονίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι από τα 14 αιτήματα της ΠΝΟ μόνο τα δύο αφορούν τα Ακτοπλοϊκά πλοία, η απεργία περιορίζεται μόνο σε αυτά, ενώ άλλα όπως πχ τα ημερόπλοια κλπ, θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Για μία ακόμα φορά καλούμε την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της ακυρώνοντας τη σημερινή απόφασή της και να συμφωνήσει στην υπογραφή ΣΣΕ κατά τις προτάσεις του ΣΕΕΝ, οι οποίες όχι μόνο κατοχυρώνουν τα δικαιώματα αλλά και βελτιώνουν τις αποδοχές των ναυτικών μας, σε αντίθεση με τους λοιπούς εργαζομένους στη  χώρα”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı