You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δημήτρης Λιντζέρης: Σείστηκε το Κηποθέατρο στην παρουσίαση του συνδυασμού “Η ΖΩΗ ΜΑΣ”

Δημήτρης Λιντζέρης: Σείστηκε το Κηποθέατρο στην παρουσίαση του συνδυασμού “Η ΖΩΗ ΜΑΣ”

Δημήτρης Λιντζέρης: Σείστηκε το Κηποθέατρο στην παρουσίαση του συνδυασμού “Η ΖΩΗ ΜΑΣ”

Πρόσωπα από όλους τους κομματικούς χώρους ανάμεσα στους δημότες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής στη διοίκηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη έστειλαν με τη χθεσινή παρουσία τους, στο ασφυκτικά γεμάτο Κηποθέατρο, Νικαιώτες και Ρεντιώτες, κατά την παρουσίαση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Το πλήθος των ανθρώπων που έδωσαν το “παρών” είναι ένα μικρό δείγμα της ανάγκης των κατοίκων να δουν την πόλη τους να εισέρχεται στη νέα εποχή διεκδικώντας όσα έχουν διεκδικήσει και επιτύχει άλλοι Δήμοι.

Την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου απέδειξε η παρουσία εκπροσώπων από σχεδόν όλους τους κομματικούς χώρους. Μεταξύ άλλων, τον Δημήτρη Λιντζέρη τίμησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μιχάλης Λιβανός, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου και Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Πατούλη, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και του Γιάννη Σγουρού, Δημήτρης Κατσικάρης, ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κρητών Η ΟΜΟΝΟΙΑ, Θοδωρής Τσόντος, ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης και πολλοί άλλοι.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Πρωτόπαπας, η πρώην υποψήφια Δήμαρχος και σήμερα υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Μόσχου αλλά και ο Στέλιος Λογοθέτης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Δημήτρης Λιντζέρης έλαβε πολλές φορές το δυνατό χειροκρότημα των παρισταμένων καθώς αναφέρθηκε σε αρκετά σημεία του ρεαλιστικού του προγράμματος δίνοντας έμφαση στις υποδομές που είναι επιβεβλημένες να γίνουν στη Νίκαια και τον Ρέντη λόγω κυρίως, της κλιματικής αλλαγής. Μία από τις δεσμεύσεις του ήταν η άντληση κονδυλίων από κοινοτικά προγράμματα αναφέροντας ότι ήδη γίνονται επαφές προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

“Παρακολουθώντας με δέος το αποτέλεσμα της θεομηνίας στις πληγείσες περιοχές της Πατρίδας μας αφενός εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, και αφετέρου στεκόμαστε με προβληματισμό απέναντι στη καταστροφή που προκάλεσε στην περιοχή και στις περιουσίες των συνανθρώπων μας η κακοκαιρία «Daniel». Παράλληλα δεν μπορούμε παρά να μην θίξουμε την έλλειψη υποδομών αντιμετώπισης και περιορισμό των αρνητικών συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, ιδίως εντός Αστικών περιοχών.Πρόσθετα διαπιστώνουμε την αδυναμία είτε σε κρατικό είτε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης άμεσης στήριξης των δημοτών καθώς και υποστήριξης των αναγκών τους κατά την εξέλιξη του φαινομένου. Κυρίως όμως διαπιστώνουμε την έλλειψη ασφάλειας των Δημοτών έναντι αυτών των φυσικών φαινομένων.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την Θέση του Υπ. Δημάρχου Δήμου Νίκαιας Ρέντη με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας επισημαίνω τα εξής: Η περιοχή της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη λόγω χαμηλού υψομέτρου σε σχέση με τη θάλασσά και μορφολογίας του εδάφους χρειάζεται αντιπλημμυρική προστασία.Εξάλλου δεν ξεχνούμε τον φόρο αίματος που πλήρωσε η πόλης μας στις Πλημμύρες του 1977. Σύμφωνα δε με όλες τις υπάρχουσες μελέτες υπάρχει πολύ υψηλή πλημμυρική διακινδύνευση στην ευρύτερη περιοχή του Κηφισού και για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας και Ρέντη.

Στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη ΟΥΔΕΝ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο υποδομής έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ από ΤΟ 2008!

Τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά που Ουσιαστικά έχουν χαρακτήρα υπέρ – τοπικού έργου «σέρνονται» – Προκηρύσσονται – ξεκινούν υποτίθεται αλλά εντέλει ακυρώνονται για να ξανά- προκηρυχθούν ακολουθώντας τις εναλλαγές της κεντρικής και της περιφερειακής εξουσίας και χωρίς Σοβαρή αντίδραση από τους Δήμους αφήνοντας ουσιαστικά τους Δημότες στο έλεος των στοιχείων της φύσης …στο ίδιο έργο θεατές.Στον Δήμο μας δεν υπάρχει μέριμνα, δράση, για την προστασία των πολιτών από τις φυσικά φαινόμενα, και τοπικός σχεδιασμός στο πλαίσιο του σχεδίου «Δάρδανος 1 και 2» της Πολιτικής Προστασίας.

Από τη Δημοτική αρχή δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες διεκδίκησης για Επικαιροποίηση διευθέτησης της εκβολής του Κηφισού, που παρά το γεγονός πως οι εκβολές δεν ανήκουν στον Δήμο μας γεωγραφικά, οι συνέπειες πλημμυρών του ποταμού θα πλήξουν τον Δήμο μας. Οι υπάρχουσες διευθετήσεις είναι ανεπαρκείς για τις σημερινές συνθήκες. Σημειώνεται πως τα τελευταία έργα εκβολής παραδόθηκαν την 10ετια του ’80. !!!Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε εν συνόλω τα θέματα των φυσικών φαινομένων & πολιτικής προστασίας εξασφαλίζοντας για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές ένα ασφαλές περιβάλλον στον Δήμο μας, τον τόπο που ζούμε και αγαπούμε.

Στη συνέχεια, ο κος Λιντζέρης δεσμεύτηκε για τη λειτουργία υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Νίκαια προκειμένου να μην ξενιτεύονται οι δημότες ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη κατάσταση τη φιλοξενία σχολικών αιθουσών σε κοντέινερ ακόμα και σε υπόγειο.

Αμέσως μετά την ομιλία του, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα κι έναν καταιγισμό χειροκροτημάτων παρουσίασε τους 94 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, που συσπειρώθηκαν γύρω του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı