You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γάγγραινα οι χρονοβόρες διαδικασίες δημοπράτησης – Κίνδυνος για τους μαθητές του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Γάγγραινα οι χρονοβόρες διαδικασίες δημοπράτησης – Κίνδυνος για τους μαθητές του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Γάγγραινα οι χρονοβόρες διαδικασίες δημοπράτησης – Κίνδυνος για τους μαθητές του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από το 2014 τότε που Δήμαρχος της πόλης ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Από το 2014 η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά καταβάλλουν προσπάθειες για να ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς όπως λένε, επί τριάμισι χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των 350 μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των νηπίων του 24ου Νηπιαγωγείου στο προ τριακονταετίας σχολικό κτήριο.

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς με σειρά εγγράφων προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ζητούν όλα αυτά τα χρόνια τα αυτονόητα. Να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά τους καθημερινώς. «Εν έτει 2017 στον Πειραιά είναι αδιανόητο να υπάρχουν θέματα ασφάλειας των παιδιών στα σχολεία!» τονίζει ο Σύλλογος. «Οι φθορές που έχει υποστεί το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος είναι πολύ μεγάλες αφού στο χρονικό διάστημα των 30 ετών, δεν έχει γίνει ποτέ, καμία εργασία συντήρησης ή επισκευής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Με δεδομένο δε ότι βρίσκεται πάνω στη θάλασσα (επί της Ακτής Θεμιστοκλέους) οι φθορές προκύπτουν και επιδεινώνονται με γρηγορότερο ρυθμό σε σχέση με άλλες περιοχές».
Από τα σοβαρότερα προβλήματα του σχολείου είναι το εσωτερικό τοιχίο στην κάτω αυλή όπου υπάρχουν γκρεμισμένα σημεία και τα στηρίγματα, από τα κάγκελα και τα σύρματα που την περιβάλλουν, βρίσκονται στον αέρα. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσα στο σιδερένιο, σκουριασμένο και σε αρκετά σημεία, κομμένο πλέγμα και την τσιμεντένια βάση του, σημεία δηλαδή επικίνδυνα για σοβαρούς τραυματισμούς μαθητών. «Το χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες (συνήθως πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φύγει το πλέγμα, που είναι πλέον αστήριχτο και να πέσει μέσα στο προαύλιο».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναγκάστηκε με ίδια μέσα να τοποθετήσει μαδέρια στα σημεία με τα περισσότερα γκρεμίσματα του τοιχίου, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για τα παιδιά. Επιπλέον, τοποθέτησε κόκκινη κορδέλα σήμανσης κινδύνου στο γήπεδο μπάσκετ αφού εκεί εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων περί αδιαφορίας του Δήμου. Υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων οφείλεται στις μακροχρόνιες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη του αναδόχου. Μας διαβεβαίωσε δε ότι είναι θέμα ημερών να γίνουν οι απαραίτητες, για την ασφάλεια των μαθητών, επισκευές.
Για άλλη μια φορά, ωστόσο, αναδεικνύεται η γάγγραινα των χρονοβόρων δημοπρατήσεων στις πολυδαίδαλες δημόσιες υπηρεσίες που δυσχεραίνουν την εκτέλεση απαραίτητων εργασιών οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια μικρών παιδιών, όπως στην περίπτωση του 54ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı