Αθήνα

23.64°C
Clear Sky Humidity: 59%
Wind: NE at 0.89 M/S
24.28°C / 33.98°C
25.83°C / 34.03°C
23.81°C / 34.26°C
25.53°C / 35.04°C

ΝΕΑ

Νίκαια: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα άλση για την αντιπυρική περίοδο

Νίκαια: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα άλση για την αντιπυρική περίοδο

Κλειστοί οι χώροι πρασίνου τις μέρες υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά -

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα άλση της πόλης εφαρμόζει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη με σκοπό την πρόληψη και την ενίσχυση μέτρων προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο. Μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πειραιά, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προχώρησε στην εφαρμογή συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Όλα τα άλση της πόλης και οι χώροι πρασίνου θα παραμένουν κλειστοί για πεζούς και οχήματα τις ημέρες που προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς σε επίπεδο συναγερμού.
«Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο Δήμος μας προχωρά σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα άλση της περιοχής μας" τόνισε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνοντας ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στην πρόληψη πυρκαγιών και στην καλύτερη διαχείριση της αντιπυρικής περιόδου. "Γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε τη συνεργασία των δημοτών και να τηρήσουν τις νέες οδηγίες».
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις όπου υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς πολύ υψηλός προβλέπονται τα εξής:
Άλσος Δεξαμενής (Άγ. Φίλίππος): Οι πόρτες θα κλείνουν για όλα τα οχήματα με εξαίρεση όχημα που φέρει διακριτικό σήμα ΑΜΕΑ καθώς και 3 οχημάτων που θα σχετίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες μυστηρίων. Θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση πεζών προς τον Ιερό Ναό του Αγ. Φιλίππου και προς το αναψυκτήριο.
Άλσος Βώκου: Παραμένει κλειστό.
Άλσος Νυμφών (Κηποθέατρο): Παραμένει κλειστό εκτός κατά τις ημέρες διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στο θέατρο.
Περιβάλλων χώρος του Κατράκειου Θεάτρου: Παραμένει κλειστός.Θα λειτουργεί μόνο το θέατρο.
Πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης: Παραμένουν κλειστοί όλοι οι χώροι πρασίνου-αθλητικοί.
Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από προβλέψεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, σε όλους τους παραπάνω χώρους απαγορεύεται: Η καύση ειδών πυροτεχνίας εντός του Άλσους και επί των παράπλευρων οικοδομικών τετραγώνων. Η χρήση φωτιάς (διακόσμηση, εστίαση κλπ.). Η χρήση φλόγας επιτρέπεται στο εσωτερικό του παρεκκλησίου του Αγ. Φλίππου για λατρευτικούς σκοπούς. Η παροχή εδεσμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου.
Ορεινός όγκος δασικής έκτασης όρους Αιγάλεω: Εντός των ορίων του Δήμου θα κλείνουν όλοι οι δασικοί δρόμοι στη δυτική πλευρά του 2ου Αθλητικού Κέντρου όταν ο δείκτης πρόβλεψης πυρκαγιάς είναι υψηλός. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ρυθμίσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν τη μέρα πρόβλεψης και έχουν ισχύ όλο το 24ωρο. Τα μέτρα λήγουν με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31/10/2024 με εξαίρεση τα μέτρα που αφορούν όλο το έτος.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.